Spelletjes Fiets route

Samen een project opzetten voor kinderen was het idee van de voorzitters van Springplank en Speelotheek Castricum. Nou dat is gelukt! Een beetje afgekeken van de kunstfietsroute vertelt Suzanne van de Springplank, en dan met spelletjes. Een spelletjes fiets route door Castricum dus. Natalie van de Speelotheek is gelijk enthousiast, gaan we samen opzetten en met meer spelletjes punten wordt het een gezellige fiets route voor het hele gezin. Dan kom je ook langs plekjes die je misschien nog niet eerder hebt gezien. Bij elk punt kunnen kinderen een spelletje doen en dan naar het volgende punt fietsen. Neem je zwemkleding mee want bij de Witte Brug is het spelletje in het water.

Om het helemaal gezellig op de fiets te hebben is er vooraf een versier je fiets wedstrijd. Simone Bakker is graag jurylid, en kiest de mooiste fiets. Er zijn leuke kinderprijzen te winnen. Op zondag 24 september van 13.30 tot 14 uur is de versier je fiets wedstrijd bij Springplank, Dorpsstraat 109 (naast Kees Rootjes). Een route stempelkaart voor het hele gezin haal je bij de Springplank voor € 1,50 en daar is het ook startpunt. Heb je je gezin vooraf aangemeld, uiterlijk 22 september via info@springplank-castricum.nl dan kost de kaart slechts € 1,-. Een mooie fietsroute langs; Witte Brug, Huis van Hilde, pluktuin, Scouting Castricum, Dierenduintje, Oude keuken, AEB opleidingen (kinder ehbo)  en Speelotheek Castricum. Vergeet ook je duinkaart niet mee te nemen.

Er zijn 10 spelletjes punten en het fietsen zelf is 45 minuten. Op een aantal spel punten kan je gebruik maken van het toilet en kan er wat gedronken worden. Vanaf 14 uur begint de spelletjes fiets route, tot 17 uur heb je de tijd om je gestempelde routekaart in te leveren bij de Springplank (eindpunt) en je krijgt een volle goodie bag mee naar huis. Natuurlijk hopen we op mooi droog weer zeggen Suzanne en Natalie. Alle informatie staat ook op onze websites www.springplank-castricum.nl en www.sotcastricum.nl, erg gaaf als veel gezinnen onze spelletjes fiets route gaan doen. Dan willen we dit zeker herhalen in de meivakantie.

Nathalie en Suzanne van de spelletjesfietstocht

Foto; Nico Lute

« Page 1 »

Open inloop speelochtend.
Entree: Leden gratis, niet leden €1,00 per kind incl glaasje limonade.

Koffie of thee €0,50
... Lees verderTerug

Herfstvakantie: Open inloop

oktober 24, 2017, 9:30am - oktober 27, 2017, 11:30am

Open inloop speelochtend. Entree: Leden gratis, niet leden €1,00 per kind incl glaasje limonade. Koffie of thee €0,50

Bekijk op Facebook

Kom samen met je kindje van 0-4 op dinsdagochtend even langs om te kletsen met andere ouders, de kindjes even te laten spelen. Drink een kopje koffie of thee. De toegang is gratis, koffie, thee, of limonade kost 50 cent ... Lees verderTerug

Ouder-kind café

september 26, 2017, 10:00am - januari 30, 2018, 11:30am

Kom samen met je kindje van 0-4 op dinsdagochtend even langs om te kletsen met andere ouders, de kindjes even te laten spelen. Drink een kopje koffie of thee. De toegang is gratis, koffie, thee, of limonade kost 50 cent

Bekijk op Facebook

De brandweer heeft gister bij ons een oefening gehouden. Hieronder een link naar hun verslagje #graaggedaan #brandweer ... Lees verderTerug

Brandweer hield een oefening bij speel vereniging De Springplank Castricum!!! Dinsdag 19 september heeft de brandweer een brand-oefening gedaan op de dorpsstraat 109. Er zou brand zijn bij de springplank. Bij aankomst werden ze opgevangen door de melder welke zijn vrouw en kind miste. Deze zouden mogelijk nog in het pand zijn. Ook een begeleider zou nog in het pand kunnen zijn. Terwijl de brandweer bezig was met verkennen rondom het pand is de melder het pand in gerent. Voor de melder duurde het te lang voordat de brandweer het pand in ging op zoek naar zijn vrouw en kind. Voordat de brandweer een brandend pand ingaat maken ze eerst een verkenning rondom het pand. Een verkenning is een essentieel onderdeel van een brandinzet. Met deze verkenning krijgt de brandweer veel extra informatie. Zo kunnen zij op een veilige manier bepalen waar en hoe groot de brand is. Ook kan van buitenaf de locatie van eventuele slachtoffers gevonden worden waardoor er gerichter ingezet kan worden. Doordat de melder zelfstandig naar binnen is gegaan werd ook de melder een slachtoffer. U moet weten dat tijdens een brand in huis veel koolstofmonoxide vrijkomt. Dit is een giftige stof die de zuurstof verdrijft waardoor je in korte tijd bewusteloos raakt en je hier uiteindelijk aan overlijd. Ga dus nooit zelf een brandend pand in. In het pand werd al gauw de brandhaard op de gang gevonden. Ook het eerste slachtoffer werd al gauw gevonden. De brandhaard was doorgeslagen van door een grotere brand in de ruimte ernaast. Hier stond een speeltoestel in de brand. Deze moest eerst geblust worden voor de brand op de gang uit kon. Hierna is geventileerd om de rook en warmte gauw uit het pand te krijgen. Dit bevorderd de zoektocht naar de overgebleven slachtoffers en vergroot de overlevingskans van de slachtoffers omdat deze zo minder lang in een warme ruimte zijn met giftige stoffen. Nadat alle slachtoffers gevonden waren was de oefening ten einde. Wij bedanken de beheerders van het speel vereniging de springplank voor het mogen gebruiken van deze locatie voor de oefening. Afwisseling van oefenlocaties is belangrijk voor de brandweer. Mocht u het fijn vinden dat wij door middel van oefenen bekend raken met uw bedrijf of bij u brand is. pand dan kunt u een berichtje naar ons sturen. Dan plannen we een datum om langs te komen. En zijn we ingeval van brand goed voorbereid.

Bekijk op Facebook

Komende zondag doen wij ook mee aan de spelletjesfiets route, jullie ook? ... Lees verderTerug

Spelletjesfietsroute

september 24, 2017, 2:00pm - september 24, 2017, 5:00pm

Speelotheek Castricum organiseert samen met De Springplank (Dorpsstraat) een spelletjesfietsroute langs mooie plekjes in Castricum. Een gezellig familie uitje waarbij er leuke (buiten)spelletje voor de kinderen zijn en na afloop een goodiebag. Neem je zwemkleding mee. Vooraf is er een "versier je fiets"-wedstrijd, van 13.30 tot 14 uur bij de Springplank. Simone Bakker is de jury en er zijn leuke kinderprijzen te winnen. Met een route stempelkaart fietst u langs alle spelletjespunten. U kunt de kaart kopen, 1 per gezin voor € 1,50 of vooraf reserveren (dan € 1,-). Een reservering doet u via info@springplank-castricum.nl (uiterlijk 22 september reserveren). De routekaart koopt u voor aanvang bij de Springplank. Doet u ook gezellig mee? De fietsroute is op kinder tempo 45 minuten. www.springplank-castricum.nl www.sotcastricum.nl

Bekijk op Facebook

Wist je dat er nog ruimte is voor nieuwe peuters in onze peuterclub? Onze peuterclub draait 4 ochtenden in de week van 09:00 tot 11:30. Intresse om te komen kijken? Je mag altijd even binnenlopen of je kunt ons een berichtje sturen. ... Lees verderTerug

Bekijk op Facebook

Nieuw Telefoonnummer en Whatsapp

Sinds kort hebben wij een nieuw telefoonnummer 06-23172754 waarop we te bereiken zijn. Ook is het nu mogelijk om ons via dit nummer te bereiken op Whatsapp. 

 

Een perenboom voor de Springplank tuin!

Op maandag ochtend 5 december werden de kinderen van de Springplank blij verrast met een perenboom. Is Sinterklaas zelf er geweest of waren de hulppieten aan het werk geweest?

De boom is een cadeau van de moestuin van Hof van Kijk-Uit en heeft afgelopen weekeind met behulp van Sinterklaas en zijn Pieten een plek gekregen in de speeltuin van de Springplank. Dat wordt lekker peren smullen in het najaar!

Onder de naam van ‘Geroezemoes in de Speeltuin’ gaat de Springplank in samenwerking met Vitaal Landschap het buitenterrein aan de Dorpsstraat 109 veranderen in een natuurspeeltuin. De peuterontmoetingslocatie wordt uitgebreid met een natuurlijk speelterrein voor kinderen ook boven de 4 jaar. Naast opvang, speel en veel plezier zal er vanaf 2017 een doorlopend programma gaan plaats vinden waarin activiteiten met en in de natuur centraal staan.

Interesse? Neem dan contact op met info@springplank-castricum.nl

perenboom_01 perenboom_02

Pruimenboom geplant.

Uitkijkpost Castricum – Pruimenboom geplant bij de Springplank

 

Modderdag 2016

Woensdag 29 juni 2016, het was zover we organiseerden dit jaar modderdag. Waarom een modderdag? De organisatie van de modderdag in Nederland weet dit heel goed te verwoorden:

“Buitenspelen in een natuurrijke omgeving en spelen met modder is behalve leuk ook goed voor de ontwikkeling van kinderen:

  1. Wanneer kinderen vies mogen worden, neemt de kwaliteit van het spel toe. Onbevangen wordt er ontdekt en geëxperimenteerd.
  2. Spelen met natuurlijke materialen stimuleert creativiteit en nieuwsgierigheid.
  3. Spelen in een natuurrijke omgeving verbetert het reflectievermogen.
  4. Buitenspel stimuleert beweging én bevordert een goed lichaamsgevoel.
  5. Stress en spanning nemen af.
  6. Kinderen leren beter samen te spelen en te werken.
  7. De weerstand van kinderen die veel buitenspelen is groter.
  8. Buitenspelen in de natuur is goed voor het concentratievermogen.
  9. Kinderen leren beter omgaan met risico’s zoals vallen, uitglijden, omgaan met water, etc.
  10. Het draagt bij aan een positievere houding en positiever gedrag ten aanzien van natuur en milieu. “

Aan de foto’s in het album hoef ik denk ik alleen maar toe te voegen dat het een geslaagde middag was!
Alle foto’s van de modderdag.
Website: www.modderdag.nl

 

Koningsdag 2016

Wat was het gezellig op de koningsdag. En wat hadden we een mooi weer.

Foto´s koningsdag 2016

DSCF4085IMG_0488

Geroezemoes in de speeltuin

Aanmelden kan via info@springplank-castricum.nl

aankondiging

Springplank op de koningsdagmarkt.

Op koningsdag op woensdag 27 april zal de springplank ook in Bakkum te vinden zijn op de jaarlijkse vrijmarkt. Kom even kennis maken met de (groot) ouders die er zijn of kom samen met je kindje eendjes vangen. Heb je vragen over de springplank kun je die ook stellen. Tot 27 april!

P1030144

Uit de oude doos.

Oude foto

Deze foto  werd kortgeleden opgedoken uit een oud fotoalbum. De jarige job op de foto is een van de huidige mama’s op de springplank die nu met haar dochter bij ons komt. Hoe leuk is dat! Meerdere generaties die al gebruik maken van de springplank!

Heb jij ooit ook op de springplank gezeten en heb je een peuter? Kom ook eens langs of mail ons jouw leuke foto’s!

Naar de oma’s toe!

20160112_110446

Elke dinsdagochtend vragen de kinderen van de Springplank of ze die dag weer op bezoek gaan bij de oma’s van de Boogaert.

Sinds januari van dit jaar is er namelijk een samenwerking tussen de Springplank en Ontmoetingscentrum de Boogaert waar bij de peuters een keer in de twee weken samen met de ouderen bewegen. Dit gebeurt in de vorm van liedjes, spelletjes en andere activiteiten van vroeger en nu. Voor zowel de peuters als de ouderen is dit contact een welkome verrijking; de ouderen genieten van het spel en het contact met de peuters terwijl de peuters op hun beurt kennismaken met liedjes en spelletjes van vroeger.

Deze samenwerking is opgezet onder begeleiding van buurtsportcoach Ron Gravemaker van Sport Service Kennemerland. Ron wilde hierbij graag het sociale contact tussen de verschillende groepen op een sportieve manier bevorderen. Dit is zeker gelukt!

Paasfeest 2016

Vandaag werd er weer Pasen gevierd op de Springplank. Met eieren en wat lekkers!
Bekijk ook de rest van de foto’s op ons fotoalbum
IMG-20160324-WA0003IMG-20160324-WA0009

Lammetjesdag 2016

Vorige week hebben we weer lammetjesdag gehad. Samen  de initiatiefgroep Vrije-School zijn we  woensdag bij de familie Twisk op kraamvisite geweest. Het was een zeer geslaagde ochtend.

Wie de jonge lammetjes  ook van dichtbij wil bewonderen, is welkom bij mini camping De Hooiberg van de familie Twisk aan de Bleumerweg 12 in Bakkum-Noord (Castricum).

Informatieavond en inloopochtend

Informatieavond op 7 maart! Inloopochtend op 11 maart!

De Springplank houdt op maandag 7 maart een informatieavond voor nieuwe leden en belangstellenden.

De avond begint om 19.30 uur aan de Dorpsstraat 109 (naast fysiotherapeut Rootjes) en eindigt rond 21.00 uur. In dezelfde week is er een inloopochtend.

Geïnteresseerden zijn op vrijdag 11 maart van 8.45 tot 11.15 uur welkom om vrijblijvend binnen te lopen met dreumes of peuter om rond te kijken, mee te doen en eventueel vragen te stellen.

 

Collecte Jantje Beton

Cash voor onze club!

We kunnen harde contanten verdienen voor de Springplank!

En dat is zeker nodig, want komend jaar willen we graag de tuin opknappen en ook de buitenmuur (je weet wel, die leuke met de circustekeningen) kan wel een fris kleurtje gebruiken.

Van 7 t/m 12 maart is de Jantje Beton Collecte. De Springplank doet hieraan mee. Wij lopen allemaal een paar uurtjes langs de deuren.

Maar we kunnen heel goed extra mensen gebruiken.

Met een klein beetje van je tijd zijn we echt ontzettend blij! Wil je ons ook een paar uurtjes komen helpen?

Je kunt je aanmelden via info@springplank-castricum.nl.

Alvast bedankt!

Groetjes!

 

Carnaval op de Springplank 2016

Carnaval bij de Springplank

Een piraat, prinsessen, een ridder, een indiaan, een tijger, een buikdanseres en Spiderman … De peuters van de Springplank zagen er maandag 8 februari wel heel anders uit. Maar ook de ouders hadden hun best gedaan er net even anders uit te zien. Bij binnenkomst konden de peuters zich laten schminken door mama Liza, waardoor sommigen nog maar moeilijk te herkennen waren. Na het kleienen en puzzelen kon het bonte gezelschap lekker spelen. Met een cracker in de kring werd een verrassend carnavalsverhaal gelezen. Om het feest compleet te maken werd er vrolijk gedanst op Kabouter Plop-muziek in het drukke gymlokaal. De peuters en ouders van de Springplank hebben weer veel plezier gehad op deze feestelijke ochtend.

Als u met uw peuter een keer een ‘gewone’ ochtend wil meemaken op de Springplank, dan bent u van harte welkom op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag. Peuters van 2-4 jaar uit de hele regio zijn welkom.

Vereniging de Springplank verzorgt al ruim 42 jaar peuterspeelochtenden met ouderparticipatie. De Springplank is voor peuters een plek om te spelen en knutselen. Voor ouders een ontmoetingsplek én oppasmogelijkheid op de ochtenden. Naar keus maximaal 4 ochtenden (€25,- p. mnd) waarvan de ouder 1 vaste ochtend meedraait. Zie: www.Springplank-Castricum.nl of bel ’s ochtends 0251-654687 (m.u.v. de woensdag).DSC04836

Juni 2015: Prokkelstage, aan het werk met de peuters!

prokkelstage

Lammetjes-dag, maart 2015

Lammetjes kijken met de Springplank!

Met ballonnen op de fiets, trok een kleurige stoet op weg naar boer Twisk in Bakkum. Daar mochten peuters en ouders van de Springplank op kraambezoek komen bij de lammetjes.

In de open stal stonden de lammetjes en schapen gezellig bij elkaar. Er waren pasgeboren lammetjes bij die nog maar 10 minuten geleden geboren waren.
Tussen de hagelbuien door werden de schapen en lammetjes gevoerd en in de wei gezet. Waar ze dartelend in het rond sprongen.

Sommige peuters durfden de lammetjes te aaien. Maar de meesten vonden de schapen en lammetjes toch een beetje eng. Een enkele peuter bleek het blaten van de schapen al goed na te kunnen doen. Na een uurtje gingen de peuters weer naar huis om op te warmen. Familie Twisk, bedankt voor deze mooie ervaring voor de peuters.

Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit voor je peuter? Kom dan een ochtendje kijken bij de Springplank.

De Springplank is uniek in Nederland: een speelzaalvereniging voor peuters met volledige (groot)ouderparticipatie, dus lage kosten: €22,50 p. mnd, 5 ochtenden per week. Er is nog plek voor nieuwe peuters uit Castricum én omstreken.

Meer informatie: deze website of bel ’s ochtends 0251-654687.

 

Lammetjesdag 1 2015 lammetjesdag2 2015

Wat een feest! Carnaval op de Springplank…

Carnaval 2015 groepsfotoCarnaval op de Springplank

Bijen, vlinders, een muis, olifant, lieveheersbeestje, Pipie Langkousen, een hippie, feestneuzen, roodkapje, werklieden en natuurlijk een piraat en de prinsessen kwamen naar het carnavalsfeest bij de Springplank. Sommige peuters moesten even wennen aan de nieuwe outfit van hun vriendjes, maar de meesten leken het volstrekt normaal te vinden.

Na het schminken van de peuters hebben zij zich uitgeleefd bij de disco. De peuters en moeders konden even bijkomen in de kring tijdens een verrassend verhaal over verklede dieren. Nog even lekker spelen in het speellokaal en toen was de ochtend alweer voorbij.

Wie een ochtend op de springplank wil meemaken is welkom na de voorjaarsvakantie. Er is nog plek voor nieuwe peuters uit Castricum én omstreken.

De Springplank is uniek in Nederland: een vereniging die een speelzaal biedt voor peuters met volledige ouderparticipatie (een ochtend per week meedraaien), dus lage kosten: €25,- p. mnd, 5 ochtenden per week fijn spelen voor de peuters.

 

Januari 2015

Hoera, we zijn weer begonnen! De kerstvakantie zit erop en de eerste week op de Springplank is alweer achter de rug. Het was leuk om iedereen terug te zien.

We kunnen nog nieuwe leden gebruiken. Wil je je je peuter kennis laten maken met leeftijdsgenootjes, maar wil je ook weten wat hij of zij meemaakt? Kom dan eens bij de Springplank kijken. Een ochtend per week ben je zelf aanwezig en zie je met wie hij omgaat en welke moeders een oogje in het zeil houden. Alle andere ochtenden mag je je kindje brengen. Dit mogen steeds wisselende ochtenden zijn, je beslist per dag of je kind wel of niet komt (afgezien van je vaste draaiochtend). Dit hoef je niet van tevoren op de te geven. zie ook www.springplank-castricum.nl

Kerstfeest op de Springplank.

Kerstfeest op De Springplank. Een heerlijk kerstontbijt en het kerstverhaal uitgevoerd als een schimmenspel. Ademloos hebben ze geluisterd!

kerst_2014_01

Sinterklaas 2014

Vandaag hadden we bezoek van Sinterklaas en Zwarte Piet. Wat een feest was het! Bedankt voor het cadeautje, Sinterklaas!

sinterklaas_2014

« Page 1, 2 »

De Springplank is een speelvereniging voor kinderen van 2-10, middenin een prachtige, verborgen dorpstuin in hartje Castricum. Kinderen kunnen hier met plezier spelen op een veilige, vertrouwde plek. De meeste dagen van het jaar kan er goed buiten gespeeld worden. De tuin biedt schaduw, zon en er zijn veel verschillende mogelijkheden om te spelen in het groen. Ouders kunnen lekker ergens gaan zitten onder het genot van een kopje koffie of thee. En voor de kinderen is er natuurlijk iets te drinken met wat lekkers verkrijgbaar. We hebben verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van ons gezellige groene terrein.

Ben je nieuwsgierig geworden? Heb je nog vragen? Kom dan eens langs op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdagochtend van 8.45-11.30 op de Dorpsstraat 109. Op woensdag tijdelijk gesloten, maar gaat weer open bij voldoende aanmeldingen.

Je kunt ook altijd een mailtje sturen naar info@springplank-castricum.nl voor meer informatie over verdere openingstijden en activiteiten.

 

image_01_250 image_02_250
image_03_250 image_04_250
image_05_250 image_06_250