Een perenboom voor de Springplank tuin!

Op maandag ochtend 5 december werden de kinderen van de Springplank blij verrast met een perenboom. Is Sinterklaas zelf er geweest of waren de hulppieten aan het werk geweest?

De boom is een cadeau van de moestuin van Hof van Kijk-Uit en heeft afgelopen weekeind met behulp van Sinterklaas en zijn Pieten een plek gekregen in de speeltuin van de Springplank. Dat wordt lekker peren smullen in het najaar!

Onder de naam van ‘Geroezemoes in de Speeltuin’ gaat de Springplank in samenwerking met Vitaal Landschap het buitenterrein aan de Dorpsstraat 109 veranderen in een natuurspeeltuin. De peuterontmoetingslocatie wordt uitgebreid met een natuurlijk speelterrein voor kinderen ook boven de 4 jaar. Naast opvang, speel en veel plezier zal er vanaf 2017 een doorlopend programma gaan plaats vinden waarin activiteiten met en in de natuur centraal staan.

Interesse? Neem dan contact op met info@springplank-castricum.nl

perenboom_01 perenboom_02

Modderdag 2016

Woensdag 29 juni 2016, het was zover we organiseerden dit jaar modderdag. Waarom een modderdag? De organisatie van de modderdag in Nederland weet dit heel goed te verwoorden:

“Buitenspelen in een natuurrijke omgeving en spelen met modder is behalve leuk ook goed voor de ontwikkeling van kinderen:

  1. Wanneer kinderen vies mogen worden, neemt de kwaliteit van het spel toe. Onbevangen wordt er ontdekt en geëxperimenteerd.
  2. Spelen met natuurlijke materialen stimuleert creativiteit en nieuwsgierigheid.
  3. Spelen in een natuurrijke omgeving verbetert het reflectievermogen.
  4. Buitenspel stimuleert beweging én bevordert een goed lichaamsgevoel.
  5. Stress en spanning nemen af.
  6. Kinderen leren beter samen te spelen en te werken.
  7. De weerstand van kinderen die veel buitenspelen is groter.
  8. Buitenspelen in de natuur is goed voor het concentratievermogen.
  9. Kinderen leren beter omgaan met risico’s zoals vallen, uitglijden, omgaan met water, etc.
  10. Het draagt bij aan een positievere houding en positiever gedrag ten aanzien van natuur en milieu. “

Aan de foto’s in het album hoef ik denk ik alleen maar toe te voegen dat het een geslaagde middag was!
Alle foto’s van de modderdag.
Website: www.modderdag.nl

 

Springplank op de koningsdagmarkt.

Op koningsdag op woensdag 27 april zal de springplank ook in Bakkum te vinden zijn op de jaarlijkse vrijmarkt. Kom even kennis maken met de (groot) ouders die er zijn of kom samen met je kindje eendjes vangen. Heb je vragen over de springplank kun je die ook stellen. Tot 27 april!

P1030144

Uit de oude doos.

Oude foto

Deze foto  werd kortgeleden opgedoken uit een oud fotoalbum. De jarige job op de foto is een van de huidige mama’s op de springplank die nu met haar dochter bij ons komt. Hoe leuk is dat! Meerdere generaties die al gebruik maken van de springplank!

Heb jij ooit ook op de springplank gezeten en heb je een peuter? Kom ook eens langs of mail ons jouw leuke foto’s!

Naar de oma’s toe!

20160112_110446

Elke dinsdagochtend vragen de kinderen van de Springplank of ze die dag weer op bezoek gaan bij de oma’s van de Boogaert.

Sinds januari van dit jaar is er namelijk een samenwerking tussen de Springplank en Ontmoetingscentrum de Boogaert waar bij de peuters een keer in de twee weken samen met de ouderen bewegen. Dit gebeurt in de vorm van liedjes, spelletjes en andere activiteiten van vroeger en nu. Voor zowel de peuters als de ouderen is dit contact een welkome verrijking; de ouderen genieten van het spel en het contact met de peuters terwijl de peuters op hun beurt kennismaken met liedjes en spelletjes van vroeger.

Deze samenwerking is opgezet onder begeleiding van buurtsportcoach Ron Gravemaker van Sport Service Kennemerland. Ron wilde hierbij graag het sociale contact tussen de verschillende groepen op een sportieve manier bevorderen. Dit is zeker gelukt!