Wie zijn wij?

De Springplank: een groene speelplaats!

springplank_200De locatie

De Springplank is gevestigd in het centrum van Castricum en heeft de beschikking over twee lokalen, een ruime gang, een keuken, een materialenmagazijn, peuter- en volwassenentoiletten en een zeer ruim speelplein buiten. In het ´rustige´ lokaal kunnen de kinderen bij binnenkomst naar hartelust gaan spelen in de verschillende speelhoeken en met verschillende materialen. Zo zijn daar een huishoek met keuken en verkleedkleren, leeshoek met boekjes en autohoek met garages en treinbanen. Daarnaast wordt er aan peutermeubilair gespeeld met o.a. puzzels, klei, teken- en constructiemateriaal. Voor de kleinere broertjes of zusjes zijn een box en een kinderstoel aanwezig. Voor de ouders is er een bureau en een aparte koffiehoek. Achter het bureau ligt documentatiemateriaal met creatieve ideeën , liedjes, versjes en activiteiten voor peuters. Er verschillende cd´s met kinderliedjes en een groot aantal muziekinstrumenten aanwezig. Hier is ook alle informatie te vinden over het reilen en zeilen op de Springplank. In het ´drukke´ lokaal kunnen de peuters zich uitleven op en in een speelhuis met glijbaan, een klauterbaan en matten. Hier wordt ook gedanst, gespeeld met ballen, gebouwd met grote blokken en gespeeld aan de zandtafel. De gang biedt bij slecht weer extra mogelijkheden voor speelruimte. Buiten is er een ruim, besloten speelterrein met een grote zandbak, een speelhuis met glijbaan en heel veel spelmateriaal als ballen, hoepels, steppen, driewielers, skelters, loopauto´s, poppenwagens en trekkers (met aanhanger!).

Mogelijkheden om te komen spelen

natuurspeeltuin_200Natuur Speeltuin

Wil je lekker buiten komen spelen in een speeltuin in het dorp? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Kom spelen en doe mee met onze speel-werkdagen.

Openingstijden van heden tot maart 2017: te vinden op de agenda.

Openingstijden vanaf maart 2017:

– woensdag en vrijdagmiddag van 15:15 – 17:00
– zaterdag van 11:00 – 16:00

Lidmaatschap: €20 per jaar voor een gezin.
10 ritten kaart: €4
Losse keer spelen: €0,50

Inschrijfformulier

Peuterspeelgroep

peuterspeelgroep_200

Ben jij een mama, papa, opa, oma of oppas van een peuter? En wil jij samen met jouw peuter leuk spelen met andere kindjes? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lidmaatschap: €25 per maand per kind (bij meerdere kinderen geldt een korting) met éénmalig inschrijfkosten van €15. (je bent dan ook automatisch lid van de ‘speeltuin vereniging’ en kan dus buiten de peuter-openingstijden ook in de middagen komen spelen)

Inschrijfformulier

Workshops en speel-werkdagen

geroezemoes_200

Gedurende het jaar zullen er elke maand (knutsel) activiteiten georganiseerd worden. Deze hebben allemaal een bepaald thema uit de natuur, wat maakt dat er ook wat te leren valt voor degenen die geïnteresseerd zijn.

Kosten en data zullen t.z.t. bekend gemaakt worden.

Contact

Ben je nieuwsgierig? Heb je nog vragen? Kom dan eens langs om kennis te maken. Op maandag, donderdag en vrijdag ochtend zijn we er van 8:45-11:30.  Je kunt ook altijd een mailtje sturen naar info@springplank-castricum.nl voor meer informatie. Op de dagen dat we open zijn zijn we ook bereikbaar op nummer: 06-23172754.

Sponsoring

sponsoring_200

Ook is het mogelijk lid te worden als donateur van ‘vrienden van de Springplank’ voor een zelfgekozen bedrag per jaar.

Dit levert u korting op bij de activiteiten die we organiseren.

Bent u als bedrijf geïnteresseerd om ons te steunen? Neem dan contact met ons op.

« Page 1 »