Ervaringen

Natalie

Vanuit de familie was bij mij deze peuterspeelzaal al bekend, toen onze oudste eindelijk twee jaar was geworden mocht ik er ook heen. Wat een gezellige club ouders en iedereen met dezelfde inzet; je doet het voor je kind! In het begin wou hij geen andere ochtenden maar na ongeveer een half jaar wel. Nu hij drie jaar is gaat hij drie tot vier ochtenden per week en hij heeft vriendjes op de springplank waardoor hij ochtends door het dolle is als hij heen mag. Er worden regelmatig activiteiten geregeld door de verschillende commissie’s en ontzettend gezellig en fijn om bij deze club te mogen zijn. Ik kan het echt iedereen aanraden want je kind(eren) kunnen heerlijk spelen terwijl er enthousiaste ouders zijn, ik laat hem met een gerust hart achter. Onze jongste is bijna anderhalf dus als hij twee jaar word kan hij samen met zijn broer lekker spelen.

Cindy

Mijn dochter van 2,5 vraagt me regelmatig of ze vandaag weer naar de Springplank mag. Ze vindt het heerlijk om lekker met andere kinderen te spelen en heeft veel houvast aan het vaste ritme. Zelf geniet ik er van om haar te zien groeien in haar ontwikkeling. Omdat ik zelf niet uit Castricum kom, vind ik het ook een leuke manier om met andere ouders in contact te komen.

Iris

Onze zoon is inmiddels 10 jaar oud, maar kent nog veel Springplankers uit zijn tijd. Onze dochters van 3,5 jaar vinden dat de Springplank hun “schooltje” is. Ze leren spelenderwijs te wennen aan een gestructureerd dagprogramma en genieten van de andere kinderen. Het meest bijzondere van De Springplank vind ik dat we met elkaar de verantwoordelijkheid dragen. Iedereen deelt de zorg voor kinderen, programma en activiteiten. Inderdaad het leukste sprongetje naar de basisschool!

Tamara

Mijn dochter was van af het begin helemaal niet meer weg te slaan bij de Springplank. Elke dag is er weer iemand om mee te spelen en zijn er weer nieuwe dingen te ontdekken. Het is ook fijn als kinderen niet naar het kinderdagverblijf gaan op deze manier toch een vast ritme op een ‘schoolse’ manier ontdekken. Het vaste dagpatroon van binnen spelen, kleien, kleuren, puzzelen, etc. daarna buiten spelen, met zn allen in de kring een cracker eten etc. Voor de kinderen is het echt vaste prik. De omgang met andere ouders, de kinderen, het creatieve, het gezellige, de festiviteiten, samen maak je wat de Springplank ‘is’ een geweldige ‘springplank’ en verrijking voor je kind naar de basisschool gaat!

Karin

Ik draai nu zo een anderhalf jaar met mijn zoontje mee op de springplank. Ik heb bewust voor deze speelzaal gekozen, omdat ik het erg leuk vind om zelf mee te draaien en dus te kunnen zien hoe hij zich vermaakt met andere kindjes. Ook is het lekker om hem met een gerust hart op een andere ochtend te kunnen brengen en te weten dat hij in goede handen is. M’n zoontje en ik gaan elke week weer met veel plezier naar de Springplank!!

Sylvie

Ik ben erg tevreden over de veiligheid bij de Springplank. Voor mij is dit zeer belangrijk. Ik heb altijd een gerust gevoel als ik Alec (2,5 jaar) naar de Springplank breng. Ik weet dat er minstens 5 moeders/vaders voor hem zullen zijn die ook kind(eren) tussen 2 en 4 jaar hebben, en die bewust en gevoeliger zijn voor de behoeften van deze leeftijdsgroep. We zijn dus ervaringsdeskundigen! De Springplank bestaat meer dan 35 jaar en het systeem werkt uitstekend en is dus niets nieuws: de vaste regels zijn ontstaan door heel veel ervaring. Er blijven nieuwe mensen komen met verse ideeën en veiligheid wordt nooit vergeten. Op veilighied wordt vaak in vergaderingen geattendeerd. We blijven alert en met positieve energie.

Caroline

Wat heb ik en mijn beide dochters een heerlijke tijd bij de Springplank meegemaakt. Voor mij, als vrij nieuwe in Castricum en ook niet-Nederlander, heb ik ‘vrienden voor het leven’ kunnen maken, terwijl ik de belangrijkste jaren van mijn kinderen heb mee kunnen maken. Langzaam maar zeker heb ik vaker kunnen werken dus de Springplank en een baan kunnen combineren, tot de dag van heden dat ze allebei op basisschool zitten en ik als ZZP-er gewoon meer uren aan het werk kan bestede. En voor de kinderen, nou, ze komen nog steeds overal oud-’Plankers’ tegen. Lang leve de Springplank!

Cyntia

Als je jonge kinderen hebt vliegt de tijd door je vingers. Mijn kinderen zijn inmiddels alweer 4 en 6 jaar oud en het was een zegen om te zien hoe je kind zich tussen de 2 en 4 jaar ontwikkelt! Bij de meeste speelzalen hoor je wel wat dingen van de leidsters, maar je ziet het niet met eigen ogen. Geniet van je peuter, want voor je het weet zijn ze 4, gaan ze naar school, en heb je jezelf en je kind tekort gedaan door niet optimaal van elkaar te genieten! Deze kans krijg je nooit meer!

Melanie

Mijn 2-jarige dochter was net gestopt op het kinderdagverblijf omdat ze zich niet prettig voelde. Toch wilde ik dat ze in contact kwam met andere leeftijdgenootjes. Nou, dat is gelukt! Ze vraagt nu elke dag of ze weer naar haar ‘nieuwe’ school mag. Ik kan haar nu gerust een dagje in een andere omgeving laten spelen.

Catherine

Ik werk 3 dagen per week en wilde elke thuis dag van mijn zoontje genieten. Toen ik hoorde dat er een speelpeuterzaal met ouder participatie bestond was ik meteen verkocht: ik zie mijn kind groeien, socialer worden en ontmoet ook andere ouders. Hij vindt het prachtig om met andere kinderen te rennen/spelen. Ook heeft de Springplank zoveel speelgoed! De prijs is ook een pluspunt.

Sandy

Toen mijn dochter 2,5 was vond ik het tijd voor een peuterspeelzaal. Heb mij ingeschreven bij verschillende peuterspeelzalen maar altijd lange wachttijden. Totdat ik via via hoorde over de Springplank. Ben gaan kijken of het iets voor ons was. En ik moet zeggen een wereld ging open. Beiden werden we met open armen ontvangen. Er heerst een leuke gezellige sfeer. Ze vindt het heerlijk om met de kindjes te spelen, het is ook altijd een feest als we gaan!

Simone

Mijn zoon gaat al vanaf baby mee samen met mijn dochter: lekker makkelijk geen oppas te regelen, heel erg handig. En sociale contacten op doen met de andere ouders vind ik ook zo prettig want als je kinderen krijgt wordt dat meestal wat minder. Het is ook een goede voorbereiding op het basisonderwijs en je kan je kind dan ook makkelijker achter laten.

Simone

Een keer in de zoveel tijd ben ik hoofdouder dan kan ik mijn creativiteit gebruiken om een knutselwerkje te maken. Ook de activiteiten zijn altijd leuk om aan mee te doen zoals, carnaval, Kerst, Pasen, Lammetjesdag, Sint Maarten allemaal door de ouders zelf georganiseerd.

Cynthia

Wat een goede voorbereiding op de basisschool! Ze leren een vast ochtendritme aan wat ze op school ook terug zien en dat geeft ze een heel veilig gevoel.

Aleid

Ik was nieuw in Castricum en kende hier niemand. Door als ouder samen met andere ouders in de speelzaal te ‘draaien’ heb ik heel veel mensen leren kennen en waarderen. Ik heb er zelfs een ‘stap-moeder-clubje’ aan overgehouden!

« Page 1 »